Published On: mie, mai 29th, 2013

Apă excelentă în Năvodari!

Share This
Tags

Apa de îmbăiere de pe raza oraşului Năvodari este excelentă! O spune Agenția Europeană de Mediu, care a realizat un studiu privind calitatea apelor de îmbăiere din Uniunea Europeană.

Rezultatele studiului efectuat de Agenţia Europeană de Mediu arată că oraşul Năvodari dispune de cea mai bună apă. Raportul se bazează pe date colectate în sezonul de scăldat precedent şi se realizează anual în peste 22.000 de zone din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Croația și Elveția.

Din cele 49 de ape evaluate în România, doar patru au primit calificativul european de “excelent”, toate în judeţul Constanţa. Două dintre ele se situează pe plaja din Năvodari. A treia zonă se află la ieșire din localitatea Năvodari, în stațiunea Mamaia, iar cea de-a patra zonă care prezintă condiții excelente de îmbăiere se află pe plaja din localitatea Limanu.

În timp ce în Năvodari se află cele mai bune zone pentru scăldat, restul litoralului românesc respectă standardele minime impuse de Uniunea Europeană, însă apele nu sunt clasificate drept excelente. Potrivit studiului realizat de Agenția Europeană de Mediu, cele mai bune ape se află în țări precum Cipru, Luxemburg, Malta, Croația și Grecia.

http://www.gazetadenavodari.ro/apa-excelenta-in-navodari/

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>