Maritimo Constanta!
Published On: joi, Mar 28th, 2013

Filmul „După dealuri” în regia lui Cristian Mungiu, proiectat în variantă integrală la Cinema Patria

Maritimo Constanta!

Filmul „După dealuri”, regizat de Cristian Mungiu, va fi proiectat în varianta sa integrală, cu toate scenele care nu au rămas în versiunea prezentată la Festivalul de la Cannes, sâmbătă, de la ora 19,15, la Caffe Cinema Patria din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Voodoofilms remis joi AGERPRES, evenimentul, la care vor participa actriţele din rolurile principale Cosmina Stratan şi Cristina Fluturi, precum şi alţi actori şi membri ai echipei, are loc cu prilejul lansării ediţiei premium pe DVD a filmului.

Accesul se va face pe baza invitaţiei primite odată cu achiziţionarea DVD-ului. Primii 50 de cumpărători de la librăriile Cărtureşti Verona, Humanitas Kretzulescu şi Librarium Bastilia vor primi cadou invitaţia şi o broşură cu „Îndreptarul de păcate”. Pachetul va putea fi achiziţionat şi direct de la Cinema Patria, înaintea proiecţiei.

Pachetul special conţine două DVD-uri, unul cu filmul subtitrat în engleză şi franceză, altul cu materiale video suplimentare: 12 dintre secvenţele neincluse în montajul final, un masterclass al regizorului Cristian Mungiu susţinut la Forum des Images din Paris, un making of despre cum se realizează un film în plan-secvenţă, interviuri.

Totodată, un booklet cu fragmente din comentariile şi recenziile cele mai relevante despre filmul lui Cristian Mungiu este inclus în ediţia premium a DVD-ului.

Pachetele premium cu „După dealuri” vor fi disponibile începând de joi, mai întâi în librăriile Cărtureşti, Humanitas şi Librarium, apoi în reţelele Inmedio şi Relay. Pachetul poate fi comandat şi online de pe www.dupadealuri.ro.

„După dealuri” este scris şi regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran, iar imaginea este semnată de operatorul Oleg Mutu.

Filmul a avut premiera mondială în 2012, la Cannes, unde a fost premiat pentru scenariu şi pentru interpretare şi a devenit, ulterior, prima peliculă românească reţinută pe lista celor mai bune nouă filme străine ale anului la Premiile Oscar.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>