Published On: mar, apr. 8th, 2014

Mamaia va găzdui în acest weekend Maratonul Nisipului

maratonul nisipuluiStațiunea Mamaia va fi în centrul atenției, atât în țară, cât și peste hotare, în zilele de 12 și 13 aprilie, când va avea loc Maratonul Nisipului – primul eveniment sportiv organizat în întregime pe nisip în Europa, transmite Infostar.

Maratonul Nisipului este organizat de Asociaţia Sportivă Sanasport, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa şi Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Competiția sportivă se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță care au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: proba de maraton individual pe distanța de 42,195 km (4 bucle), proba de semi-maraton individual pe distanța de 21 km (2 bucle), proba de maraton ștafetă pe distanța de 4 x 10,55 km (1 buclă), cursa individuală pe distanța de 10 km (1 buclă) și cursa populară pe distanța de 5 km (1/2 bucle). Startul va fi dat din stațiunea Mamaia, din dreptul plajei Radio Vacanța până la punctul intermediar de întoarcere (5 km) și înapoi la start, traseu care reprezintă o buclă de 10 km.

Evenimentul de la malul mării conține și o cursă populară de 5 km, care se va desfășura sâmbătă, 12 aprilie 2014, începând cu ora 11.00.

Persoanele interesate se mai pot înscrie online pe site-ul www.maratonulnisipului.ro, până la data de 10 aprilie 2014.

La prima ediție a Maratonului Nisipului s-au înscris, printre numeroși iubitori ai sportului din mai multe orașe ale țării, și sportivi de pe alte meleaguri: Koreea de Sud, Japonia, Camerun, Franța și Portugalia.

Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanții la cursa populară de sâmbătă, cât și pentru cei înscriși la competițiile de duminică, premii substanțiale în bani, echipamente sportive, alimente, pachete de consultații medicale gratuite, lecții de dans, pachete de acces gratuit la un centru de divertisment de tip paintball/airsoft și premii surpriză. Valoarea totală a premiile ajunge la 5000 euro.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>