Published On: lun, dec. 8th, 2014

Profesor de la Collège Universitaire de Sciences Politiques, la Liceul George Călinescu

IMG_0777Luni, 8 decembrie 2014, între orele 9 și 10,30, în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teoretic “ G. Călinescu ” Constanța s-a desfășurat activitatea de orientare școlară și profesională în cadrul căreia dna profesoară Pauline Couteau de la Collège Universitaire de Sciences Politiques din Dijon a prezentat în fața elevilor oportunitățile de a studia în Franța. La eveniment au participat 60 de elevi din clasele a XI-a și terminale, interesați de a-și continua studiile într-o țară francofonă.
Activitatea , în organizarea catedrei de limba franceză a liceului, s-a desfășurat la propunerea Serviciilor Culturale Franceze din cadrul Ambasadei Franței la București . Liceul Teoretic „G. Călinescu” Constanța este integrat, din anul 2003, în proiectul interguvernamental „De l’enseignement bilingue vers les filières francophones”, în cadrul căruia elevii din clasele bilingve de limba franceză au ocazia să studieze mai multe materii în această limbă și să obțină o diplomă de bacalaureat cu mențiunea bilingv francofon, recunoscută în Europa. Această posibilitate, precum și deschiderea către obținerea atestatelor DELF-DALF, cu recunoaștere internațională, au făcut în ultimii ani ca mulți din elevii călinescieni să studieze în țările francofone, fiind anvantajați de cunoașterea limbii și de competențele acumulate în liceu.
Oferta instituției de învățământ superior din Dijon este tentantă, întrucât propune un proiect educativ original și foarte bine fundamentat, în cadrul căruia se studiază științele politice, dar și discipline conexe, fiind posibilă o specializare în domenii diverse: drept, economie, istorie, sociologie etc. , cu posibilități ultiple de încadrare pe piața muncii actuale. Odată admis, pe baza unui dosat completat online și a unui interviu desfășurat la București, un student venind din România poate beneficia de bursele oferite de statul francez sau de instituția însăși.
“Faptul că am studiat limba franceză timp de 4 ani în regim bilingv, în cadrul proiectului interguvernamental, mă face să cred că cea mai bună modalitate de a continua este să merg în Franța, la studii. Drept care activitatea de azi a fostdeosebit de utilă și interesantă în același timp, ajutându-mă să îmi clarific opțiunile pentru viitor.”, a declarat eleva Diana Maria Vulpe, din clasa a XII-a D, de la Liceul Teoretic George Călinescu Constanța.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>