Published On: lun, mai 20th, 2013

Ziua Maritimă Europeană a fost marcată la Academia Navală

O conferinta dedicata Zilei Maritime Europene, care se celebreaza incepand din 2008, la initiativa Uniunii Europene, in fiecare an pe data de 20 mai, a avut loc in aula “Viceamiral Ioan Coanda” a Academiei Navale „Mircea cel Batran”, transmite Infostar.

In prezenta a numerosi reprezentanti ai Ligii Navale Romane, companii de transport maritim, universitati constantene, comandantul (rectorul) Academiei Navale, contraamiral de flotila prof.univ.Dr.ing. Vergil Chitac, a deschis conferinta printr-o alocutiune in care a subliniat importanta activitatilor din sectorul maritim. „Marea a oferit dintotdeauna zonele propice dezvoltarii economice, sociale si culturale ale popoarelor care s-au incumetat sa descopere si sa dezvolte tehnologiile industriei maritime in general. Academia Navala „Mircea cel Batran”, ca institutie de invatamant superior si cercetare stiintifica, se afla permanent in avangarda educatiei viitorilor ofiteri de marina comerciala si militara. „ Prin cuvantarile lor, invitatii au subliniat faptul ca sarbatorirea, astazi, a Zilei Maritime Europene, a oferit ocazia de a evalua progresele realizate pana acum, dar si perspectivele de dezvoltare a instruirii si tehnologiei in domeniul utilizarii resurselor marine.

In acest sens, al integrarii cat mai multor actori de pe scena maritima, Academia Navala „Mircea cel Batran” a initiat un proiect de anvergura, cofinantat din programul de dezvoltare teritoriala în bazinul Marii Negre, denumit MARINE. Impreuna cu Universitatea Piri Reis din Istanbul, Academia Maritima  Nationala din Odesa si Universitatea Tehnica a Moldovei din Chisinau, Academia Navala „Mircea cel Batran” va constitui o retea de educatie in domeniul maritim, dedicata atat promovarii ocupatiilor oferite de mare si Dunare, cat si dezvoltarii programelor de studii in cadrul comunitatii din zona Marii Negre.

 

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>